FC Groningen raakt week na transferdeadline alsnog speler kwijt

FC Groningen raakt week na transferdeadline alsnog speler kwijt

7 september 2021 – FC Groningen heeft een week na het sluiten van de transferwindow alsnog afscheid genomen van Ahmed El Messaoudi (26). De middenvelder maakt per direct de overstap naar het Turkse Gaziantep FK. De noorderlingen speelden op Deadline Day al in op het potentiële vertrek van de spelmaker.

"Ahmed heeft bij ons meerdere malen aangegeven deze zomer graag een transfer te willen maken en er zijn ook meerdere biedingen geweest. Op de laatste dag van het transferwindow hebben wij een aantal nieuwe spelers kunnen aantrekken en daarnaast ontwikkelt een aantal jonge spelers zich heel goed. Gezien het aflopende contract van Ahmed waren er voor ons sportieve én financiële argumenten om aan een eventueel vertrek mee te werken", legt technisch directeur Mark-Jan Fledderus uit op de clubsite.

"Afgelopen week ontvingen wij een serieus bod uit Turkije en hebben wij uiteindelijk de afweging gemaakt om aan de transferwens van Ahmed medewerking te verlenen. Wij hebben de overtuiging dat we binnen de huidige selectie voldoende opties hebben om zijn vertrek op te vangen", zei de technisch directeur. Vorig seizoen was El Messaoudi met acht treffers in de Eredivisie tweede op de topscorerslijst van FC Groningen achter spits Jørgen Strand Larsen.

El Messaoudi brak door in België, waarin hij speelde voor Lierse SK, Standard Luik en KV Mechelen. Via Fortuna Sittrd kwam hij twee jaar geleden terecht van FC Groningen, waar hij in totaal tot 55 wedstrijden kwam voor de Trots van het Noorden, waarvan 45 als basisspeler. 

gerelateerd