Portugal heeft Ronaldo niet nodig, zure remise Van Marwijk

7 september 2021, 19:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Portugal heeft zich dinsdagavond zonder Cristiano Ronaldo ook moeiteloos naar de zege gespeeld op bezoek bij Azerbeidzjan (0-3). Bruno Fernandes kroonde zich zonder de geschorste supervedette zonder te scoren tot de absolute uitblinker in het WK-kwalificatieduel.

En dat deed de middenvelder bij afwezigheid van Ronaldo, die vandaag (dinsdag) al te zien was bij zijn nieuwe club Manchester United. Nadat hij tegen Ierland historie had geschreven met twee doelpunten, pakte hij een bewuste gele kaart, waardoor hij het uitduel moest missen.

Zonder hem nam Fernandes duidelijk het voortouw. Uit een te scherpe voorzet van zijn voet kon Bernardo Silva na een fraaie individuele actie de score na twintig minuten openen, gevolgd door een fraaie voorzet bij de tweede paal van de spelmaker van Manchester United, die door Diogo Jota werd teruggelegd en afgewerkt door André Silva: 0-2 (zie onder). 

Daarmee was het duel definitief gespeeld, al creëerde Portugal in de tweede helft genoeg kansen om er een monsterscore van te maken. Met name Jota had het vizier echter niet op scherp, waardoor de afwezigheid van Ronaldo toch nog even gevoeld werd. Met een simpele kopbal kwam Jota vlak voor tijd nog wel op het scoreformulier en kroonde Portugal zich weer tot koploper van Groep A in de WK-kwalificatiereeks.

Syrië - Verenigde Arabisch Emiraten 1-1

Bert van Marwijk had een minder fijne avond met de Verenigde Arabisch Emiraten, die samen met het Irak van Dick Advocaat in de WK-kwalificatiepoule van Azië zit. Nadat er afgelopen week al doelpuntloos gelijkgespeeld werd tegen Libanon, kwam de Nederlandse coach ditmaal niet verder dan een remise. Na goed tien minuten kwam zijn ploeg nog wel op voorsprong via Ali Mabkhout, maar na een uur voetballen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, waarmee de WK-kansen voor de VAE en Van Marwijk behoorlijk zijn geslinkt na twee duels.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen