Martínez blijft langer bij Ajax, Danilo en Mazraoui nog in gesprek

7 september 2021, 21:04

Ajax's directeur voetbalzaken Marc Overmars zit niet stil nu de transferperiode afgelopen is. Het doel is om meerdere spelers van de Amsterdammers langer vast te leggen. De beleidsbepaler kwam in dat kader dinsdagavond met goed nieuws. Lisandro Martinez gaat zijn contract verlengen, terwijl de club nog in gesprek is met meerdere spelers.

"Met Martinez is het praktisch rond. Hij verdient het, ook al ligt hij nog tot medio 2023 vast. Als een speler zich zo in het elftal speelt en belangrijk wordt, dan moet dat gewaardeerd worden. Het is een kwestie van dagen", vertelt hij tegenover Ajax TV. Ook met Noussair Mazraoui wordt gepraat over een contractverlenging. Die onderhandelingen duren overigens al enige tijd. Desondanks verwacht de technische man dat het rond gaat komen. Zelfs nu de geruchten er zijn dat de rechtsback overstap naar zaakwaarnemer Mino Raiolo, die niet heel goed ligt bij de clubleiding van de regerend kampioen.

"Het is bekend dat we met Nous in gesprek zijn. Volgende week gaan we weer verder. Ik geloof dat hij graag bijtekent. Dan hoop je eruit te komen, op korte termijn. Als een speler zich zo positief uitspreekt, dan geloof ik hem, alhoewel ik achteraf ook weleens teleurgesteld ben. Maar ik heb goede hoop dat het gaat lukken. Hij heeft twee kwakkeljaren gehad en niet zo veel gespeeld als in het topjaar. Hij wil hetzelfde latje weer aantikken en dat is een goede motivatie", aldus Overmars, die ook te spreken is over Danilo.

Hij werd vorig seizoen verhuurd aan FC Twente en mag zich nu als stand-in van Sébastien Haller laten zien. Waar Brian Brobbey de afgelopen jaargang die rol uitstekend invulde, mag de Braziliaan zich nu laten zien in de Johan Cruijff ArenA. Een extra tweede spits werd er dan ook niet gehaald, al kunnen Daramy en Dusan Tadic ook op die positie uit de voeten. "In de zestien is er bijna geen betere spits dan Danilo. Hij heeft een beetje dat Huntelaar-gevoel. We proberen zijn contract te verlengen en dan kijken we wat de toekomst brengt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen