Dit is de opstelling van het Nederlands elftal tegen Turkije

7 september 2021, 19:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft dinsdagavond zijn opstelling op meerdere plekken gewijzigd. De bondscoach van het Nederlands elftal moest noodgedwongen Cody Gakpo vervangen in de opstelling, Steven Bergwijn speelt op zijn plaats. Verder keren Virgil van Dijk en Daley Blind terug bij Oranje, nadat zij tegen Montenegro (4-0 winst) te maken hadden met respectievelijk het krijgen van rust en een schorsing. 

Dat betekent dat er weinig verrassingen zijn in het team van Van Gaal, die al aankondigde dat Blind normaliter zijn plek als linksachter terug zou krijgen. De Ajacied speelde tegen Noorwegen weliswaar een zeer matige wedstrijd, maar krijgt dus wel nog steeds het vertrouwen van de bondscoach boven Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia. 

Dat geldt ook voor collega-verdediger Stefan de Vrij, die zijn derde wedstrijd op rij speelt. Aanvoerder Virgil van Dijk kreeg rust tegen Montenegro en werd vervangen door Matthijs de Ligt, maar de verdediger van Juventus moet opnieuw op de bank plaatsnemen nu Van Dijk weer terugkeert in het elftal. De Vrij krijgt wederom de voorkeur boven de Juventus-speler.

Voorin start Bergwijn vanaf de linkerkant op de plaats van Gakpo, die met een lichte blessure terugkeerde naar PSV. Net als Nathan Aké zit hij dus niet bij de wedstrijdselectie. Dat geldt wel voor Donyell Malen, die ook vanaf de linkerkant uit de voeten had gekund, maar het dus aflegt ten opzichte van de buitenspeler van Tottenham Hotpsur. Steven Berghuis en Memphis Depay zijn net als in de eerste twee duels deze periode de andere twee aanvallers. 

Nederland kan een grote stap zetten richting het wereldkampioenschap in Qatar. Turkije heeft momenteel één punt meer dan de ploeg van Louis van Gaal. Bij een overwinning is Oranje dus de nummer één in de poule met nog vier wedstrijden te gaan. Het eerste duel eindigde in een 4-2 overwinning voor de Turken, mede door een hattrick van Burak Yilmaz. Makkelijk zal het dus niet worden en de druk zal ook enorm zijn.

Opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, F. de Jong, Wijnaldum; Berghuis, Memphis, Bergwijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen