Nederlandse clubs spekken de kas met uitstekende transferzomer

7 september 2021, 17:16

De transferperiode leverde de Eredivisieclubs weer mooie bedragen op. In totaal werd er circa 165 miljoen euro verdiend door de Nederlandse clubs op het hoogste niveau. Daarmee doen alleen de vijf Europese topcompetities het beter, al zijn daar de uitgaven ook een stuk hoger.

Door het coronavirus werd er een rustige transferzomer verwacht, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. De FIFA publiceerde voor het tweede jaar op rij een rapport met een analyse van de zomerse transferperiode. In totaal waren er wereldwijd 7748 spelers die van club wisselden. Vorig jaar was dat cijfer ongeveer hetzelfde. In 2019 lag het aantal transfers wel fors hoger met ruim negenduizend veranderingen. Qua uitgaven deden de clubs wel rustiger aan. Deze zomer werd 3,7 miljard uitgegeven, in 2019 was dat nog meer dan vijf miljard.

Duitsland was het bestverkopende land met 463 miljoen euro aan inkomsten. In Frankrijk (457,3), Engeland (409,8), Italië (408,2) en Spanje (260,2) werd ook meer verdiend dan in Nederland. Qua uitgaven stond de Premier League bovenaan. Circa één miljard euro werd daar uitgegeven. Zo maakten Romelu Lukaku en Jack Grealish voor meer dan honderd miljoen een transfer. De Belg ging van Internazionale naar Chelsea, de Engelsman ruilde Aston Villa in voor Manchester City.

In Nederland werd in totaal 53,6 miljoen euro betaald aan nieuwkomers.Daarmee haalden de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie bijna vier keer zoveel geld op als dat er uit ging. PSV haalde het meeste geld op met de uitgaande transfers van Donyell Malen naar Borussia Dortmund en Denzel Dumfries naar Internazionale. De aanvaller vertrok voor dertig miljoen, de rechtsback leverde de helft op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen