Fenerbahçe spant rechtszaak aan tegen website Transfermarkt

Fenerbahçe spant rechtszaak aan tegen website Transfermarkt

7 september 2021 – De website Transfermarkt wordt door veel voetbalkenners gebruikt als maatstaaf om te kijken hoeveel een speler waard is. Fenerbahçe spant nu een rechtszaak aan tegen het populaire medium. Reden: de waardes van de spelers zouden volgens de Turkse club te laag zijn.

Max Meyer was drie jaar geleden nog twintig miljoen euro waard volgens de wedstrijd. Destijds speelde hij bij Schalke 04. Na avonturen bij Crystal Palace en 1. FC Köln is hij in Istanboel terechtgekomen. De Turkse topclub vindt het onterecht dat de aanvallende middenvelder inmiddels nog maar anderhalf miljoen euro waard is. Dat is 16,5 miljoen euro in een paar jaar tijd, terwijl hij nog maar 25 jaar is en nog twee seizoenen onder contract staat in het Sükrü Saracoglustadion.

Ferdi Kadioglu heeft een waarde van 4,2 miljoen euro, waar Trabzonspor-middenvelder Abdülkadir Ömür het dubbele waard is. Opvallend, aangezien de statistieken van de Nederlander beter zijn. De voormalig speler van Vitesse en NEC speelde dertig wedstrijden minder, maar wist daarin wel vijf keer vaker te scoren. Daarnaast gaf hij ook vijf assists meer. Fenerbahçe vindt de marktwaardes dus niet eerlijk vergeleken met die van andere clubs uit dezelfde competitie. Daarom stapt de club naar de rechter. De Turkse grootmacht wil een schadevergoeding als compensatie voor de lage bedragen die de spelers volgens de website waard zijn.


gerelateerd