'Ajax-talent Gravenberch opnieuw concreet gelinkt aan Juventus'

7 september 2021, 15:48   Bijgewerkt: 7 september 2021, 15:54

Ryan Gravenberch (19) gaat opnieuw over de tong in het transfergeruchtencircuit. Juventus heeft serieuze belangstelling voor de middenvelder van Ajax, wiens contract in 2023 al afloopt. Daardoor hoopt de Oude Dame in de zomer van 2022 toe te slaan, als zijn verbintenis een jaar later afloopt.

Dat schrijft Tuttosport althans over de talentenrace van Juventus in de komende maanden. Dusan Vlahovic (21) is het grootste transfertarget van Juventus, die eerder voor hem nog een vraagprijs van zestig miljoen euro hoorde. Daardoor heeft de club nog niet toegeslagen, maar de verjongingskuur wordt de komende jaren wel doorgezet. Ook Aurélien Tchouaméni (AS Monaco), Giacomo Raspadori (Sassuolo) en Boubacar Kamara (Olympique Marseille) zouden op het lijstje staan van de Italiaanse grootmacht, die bij Gravenberch hebben geïnformeerd.

De club houdt naar verluidt vinger aan de pols bij zaakwaarnemer Mino Raiola. Onduidelijk is het nog hoeveel Ajax voor hem wil hebben. Mocht het contract van Gravenberch niet worden verlengd, dan is de kans op een transfer in de komende zomer levensgroot. In elk ander scenario moet Ajax namelijk vrezen voor een transfervrij vertrek in de zomer van 2023.

Lees ookKritiek op Gravenberch: "Had hem graag voor de camera gezien"

De negentienjarige Gravenberch speelde tot dusver 67 officiële duels namens Ajax, waarin hij tien keer scoorde en zeven assists gaf. Ook debuteerde hij als international van het Nederlands elftal, voor wie hij zeven interlands speelde en ook al zijn eerste interlanddoelpunt liet noteren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen