Koeman en Barcelona krijgen alsnog een vrij weekend

7 september 2021, 14:20

Ronald Koeman zal met zijn FC Barcelona dit weekend niet in actie komen tegen Sevilla. De competitiewedstrijd mag worden uitgesteld, zo heeft de Spaanse Hoge Raad voor Sport bepaald. Het verzoek om het duel uit te stellen werd afgewezen door de Spaanse voetbalbond, maar in hoger beroep is er alsnog toestemming gegeven.

De Spaanse competitie-organisator La Liga had gevraagd om de wedstrijden Sevilla - Barcelona en Villarreal - Alavés uit te stellen omdat de interlandperiode in Zuid-Amerika met twee dagen is verlengd. Clubs krijgen daardoor hun internationals pas aan het einde van de week terug. Een aantal wedstrijden in Spanje werd verplaatst naar zondag, maar in het geval van Barcelona, Sevilla en Villarreal was dat geen optie.

Deze clubs komen dinsdag namelijk in actie in de groepsfase van de Champions League. Barcelona neemt het dan op tegen Bayern München, Sevilla speelt tegen RB Salzburg en Villarreal ontvangt Atalanta. In hoger beroep is er alsnog groen licht gegeven om de competitiewedstrijden die zaterdagavond op het programma stonden uit te stellen. Wanneer de wedstrijden Barcelona - Sevilla en Villarreal - Alavés worden ingehaald, is niet bekend.

Voor Luuk de Jong betekent het uitstellen van de wedstrijd dat hij hoogstwaarschijnlijk zijn debuut voor Barcelona niet zal maken tegen zijn oude club. De Nederlandse aanvaller maakte op Deadline Day de overstap van Sevilla naar Barça.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen