Drie Feyenoorders in Oranje: "We horen er weer bij"

7 september 2021, 09:16

Feyenoord is na lange tijd weer goed vertegenwoordigd in het Nederlands elftal. Met Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Guus Til herbergt de Oranje-selectie drie spelers die in Rotterdam op de loonlijst staan. Het maakt 'Mister Feyenoord' Ben Wijnstekers trots.

Bijlow en Malacia debuteerden deze interlandperiode in Oranje. Tegen Montenegro (4-0 winst) stonden na de invalbeurt van Til liefst drie Feyenoorders binnen de lijnen. "Een trots gevoel", zegt Wijnstekers tegen de NOS. "Twee jonge jongens uit de eigen jeugd nog wel. Het maakt me trots als Feyenoorder en als ex-international. Feyenoord leeft weer. We horen er weer bij."

Wijnstekers denkt dat Malacia het in de toekomst met Owen Wijndal gaat uitvechten op de positie van linksback. "Malacia maakte een goede, enthousiaste indruk, heeft een drang naar voren. Hij maakte een fout maar dat kan gebeuren. Dat gebeurde Matthijs de Ligt ook. Bijlow zat er wel aan te komen en heeft twee goede wedstrijden gespeeld. Hij is de Oranje-doelman voor de toekomst", aldus de voormalig verdediger.

Regi Blinker, eveneens een oud-speler van Feyenoord, verwacht dat Bijlow en Malacia nog veel meer interlands zullen spelen. "De eerste indruk is belangrijk en die was goed. Vooral Bijlow maakte een goede indruk. Eigenlijk wist iedereen wel dat het een kwestie van tijd was dat hij in Oranje zou staan. Qua leeftijd en ervaring zie ik geen echte concurrenten. Ik denk dat zowel Bijlow als Malacia tot de Oranje-kern van de toekomst behoort."

Bijlow, Malacia en Til zullen de ervaringen die ze tijdens de interlandperiode opdoen meenemen naar Rotterdam, verwacht Blinker. "Als ze met Frenkie de Jong, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum spreken, spelen en trainen worden ze beter. Dan groeien ze en nemen ze dat vertrouwen terug naar Feyenoord. Dan gaat ook daar het niveau omhoog."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen