Barça verdedigt komst De Jong met Cruijff-verwijzing

7 september 2021, 08:54   Bijgewerkt: 7 september 2021, 09:02

Joan Laporta staat volledig achter de keuze om Luuk de Jong naar Camp Nou te halen. FC Barcelona verraste op Deadline Day vriend en vijand door de Nederlandse aanvaller op huurbasis over te nemen van Sevilla.

De transfer deed het nodige stof opwaaien, maar de voorzitter van Barcelona is immuun voor de kritiek. "Zelfs Johan Cruijff had oplossingen die buiten zijn model of filosofie lagen. Hetzelfde gold voor Pep Guardiola. Luuk is een speler die je op sommige momenten kan helpen, die de druk op de verdedigers van de tegenstander kan opvoeren. Ik kan me Julio Salinas van het Dream Team-tijdperk nog herinneren…", aldus Laporta tegen Esport 3.

De komst van De Jong werd pas mogelijk nadat Antoine Griezmann op huurbasis naar Atlético Madrid vertrok. "Hij is een geweldige speler, maar paste niet in ons systeem. Zijn houding is echter altijd goed geweest", aldus de preses, die toegeeft dat Barça eerder dit jaar een poging heeft ondernomen om Neymar terug te halen. "Het leek ons interessant om hem vast te leggen. Hij nam contact met ons op en wilde komen. We interpreteerden de Financial Fair Play-regels op een andere manier. Als we toen alles hadden geweten, dan hadden we hem geen aanbieding gedaan."

In hetzelfde interview vertelde Laporta dat hij de intentie heeft om het contract van Koeman te verlengen. "Koeman heeft mijn volledige steun, respect en vertrouwen. Aan de visie van Cruijff valt niet te twisten. En dat Koeman een Cruijffiaanse filosofie heeft ook niet. Maar iedereen past dat op zijn eigen manier toe", zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen