Laporta wil met Koeman om tafel over contractverlenging

7 september 2021, 10:54   Bijgewerkt: 7 september 2021, 12:25

FC Barcelona wil binnenkort om tafel met Ronald Koeman om te praten over de toekomst. De inzet van de gesprekken wordt het verlengen van het contract van de 58-jarige Nederlandse trainer, wiens verbintenis komende zomer afloopt.

Dat vertelde Joan Laporta, voorzitter van de Catalaanse club, maandagavond in een interview met Esport 3. De preses en trainer lagen enkele maanden geleden nog op ramkoers, maar de relatie is inmiddels hersteld. "We hebben nog geen datum geprikt, maar willen wel met elkaar praten. We hebben wel al een keer met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen gesproken."

"Ik heb de trainer verteld dat hij sterk moet zijn", ging Laporta verder. "Hij mag zich niet in een zwakke positie bevinden op het moment dat zijn contract afloopt, dus heb ik de mogelijkheid ter sprake gebracht om het contract te verlengen", aldus de preses. "Koeman heeft mijn volledige steun, respect en vertrouwen. Aan de visie van Cruijff valt niet te twisten. En dat Koeman een Cruijffiaanse filosofie heeft ook niet. Maar iedereen past dat op zijn eigen manier toe."

Koeman is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van Barcelona. In zijn eerste jaar legde hij beslag op de Copa del Rey, maar liep hij de Spaanse titel wel mis. In het huidige seizoen staat Barça na drie wedstrijden op zeven punten. Concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid veroverden tot op heden evenveel punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen