Vrouwenbezoek in hotel komt spelers Oranje O19 duur te staan

7 september 2021, 09:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bondscoach Bert Konterman heeft vijf spelers van Oranje Onder-19 uit de selectie gezet vanwege het overtreden van het coronaprotocol. Het gaat om Ar'jany Martha, Naci Ünüvar, Rio Hillen (allen Ajax), Mimeirhel Benita (Feyenoord) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain), die maandag ontbraken tegen de leeftijdsgenoten van Italië (0-3). Zij zijn volgens De Telegraaf naar huis gestuurd omdat zij vrouwelijk bezoek hebben gehad in het spelershotel.

De vrouwen zouden zijn uitgenodigd door Martha en Benita. Maar ook Ünüvar, Hillen en Simons zijn weggestuurd. Het drietal zou tijdens het spelen van FIFA 21 harde muziek uit de kamer van Martha en Benita hebben gehoord. Ünüvar, Hillen en Simons namen een kijkje in de kamer van hun ploeggenoten en bij het zien van wat zich daar afspeelde, keerden zij terug naar hun eigen kamer. Onderweg kwamen ze de teammanager tegen, die Konterman heeft geïnformeerd over hun 'betrokkenheid'.

Het wegsturen van Ünüvar, Hillen en Simons is niet goed gevallen in de spelersgroep. Zo zouden Solomon Bonnah (RB Leipzig), Youri Regeer (Ajax) en Emanuel Emegha (Sparta Rotterdam) de bondscoach hebben laten weten dat zij vinden dat het drietal onterecht is weggestuurd. Konterman bleek echter onvermurwbaar. Dillon Hoogewerf (Manchester United) maakt ook geen deel meer uit van de selectie van Oranje Onder-19. Hij is weggestuurd omdat hij herhaaldelijk te laat is gekomen.

De KNVB bevestigt dat het vijftal naar hun clubs is teruggestuurd "Het klopt dat KNVB-coach Bert Konterman deze spelers heeft weggestuurd vanwege het overtreden van het coronaprotocol. Martha, Benita, Ünüvar, Hillen en Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs. Dillon Hoogewerf was inderdaad al eerder weggestuurd", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

"Om besmetting binnen de nationale teams tegen te gaan worden er protocollen aangehouden om spelers en staf te beschermen. Er wordt een zogenoemde 'voetbalbubbel' gecreëerd en ook wordt er getest. Zo is de kans op besmettingen binnen een team het kleinst. De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar clubs en spelers om alles zo coronaproof mogelijk te organiseren. Verder doen wij hier geen inhoudelijke uitspraken over."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen