Aboukhlal hoorde schoten na coup: "Dacht dat het vuurwerk was"

6 september 2021, 23:20

Zakaria Aboukhlal was afgelopen weekend getuige van een militaire coup in Guinee, waar de aanvaller van AZ met Marokko op bezoek was voor een WK-kwalificatieduel. De buitenspeler hoorde op zijn hotelkamer dat er buiten schoten werden gelost. De selectie is inmiddels weer veilig terug in Rabat.

"We zijn zondagnacht veilig teruggekomen", vertelt Aboukhlal op de clubwebsite van AZ. Toen we aankwamen in de hoofdstad Conakry was er nog niks bijzonders. We zijn naar het hotel gegaan en dat was prima. Daarna hebben we getraind en zijn we gaan slapen. De volgende dag zijn we gaan ontbijten en was er nog niets aan de hand", schetst de aanvaller de situatie.

Lees ook: Sofyan Amrabat blikt terug op militaire coup

"Toen ik op mijn kamer lag te rusten, hoorde ik schoten. Ik dacht eerst nog dat het vuurwerk was, wat niet echt logisch was. Je denkt niet snel aan iets anders. Het bleef doorgaan en bij de lunch kregen we te horen dat ze bezig waren om de president gevangen te nemen. Toen wisten we dat het schoten waren en dat bleef de hele dag doorgaan."

Via de koning van Marokko kon de selectie worden geëvacueerd. "Er werd geschreeuwd en tegen de bus geschopt. Op een gegeven moment stonden we stil in dat hele gebeuren. Dan schrikt iedereen. We wisten niet of de mensen blij of boos waren. Gelukkig voor ons waren ze blij. Toen we daar doorheen waren, kregen we het voor elkaar om terug te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen