Van de Beek zag transfer afketsen: "Ze hebben plannen met me"

6 september 2021, 21:34

Donny van de Beek is vastberaden om dit seizoen een basisplaats te veroveren bij Manchester United. De 24-jarige middenvelder vertolkte afgelopen seizoen een bijrol op Old Trafford en kreeg deze zomer diverse aanbiedingen om zijn geluk elders te beproeven, maar de ex-Ajacied hoopt dat hij is begonnen aan het jaar van zijn grote doorbraak in Manchester.

Van de Beek leek op weg naar Everton, waar hij meer kans op speeltijd zou hebben. Trainer Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United blokkeerde die overstap echter resoluut. "De trainer en de club waren duidelijk: ik moest blijven. De coach was erg positief over me en heeft me letterlijk gezegd dat hij me nodig heeft. Hij belde me op om te vragen of ik wilde blijven", vertelt Van de Beek in de podcast FIVE

Van de Beek kwam sindsdien echter nog geen minuut in actie in de Premier League. "Hij vertelde dat hij een andere Donny zag na de zomer. Daardoor ging ik me beter voelen. Ik voel dat ik in vorm ben, dus het lijkt me fijn om dat aan de mensen te laten zien. Ik ben een stuk sterker geworden. Je ziet duidelijk dat ik een jaar ervaring heb in Engeland."

Van de Beek beseft dat de trainer plannen met hem heeft. "Anders had hij me wel laten gaan", aldus de middenvelder. Manchester United betaalde vorig jaar zomer ruim veertig miljoen euro om de Oranje-international los te weken bij Ajax. Daar behoorde hij tot de grote uitblinkers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen