Advocaat tipt Eredivisie-clubs: "Irak heeft leuke spelers"

7 september 2021, 07:05

Dick Advocaat begon vorige week met een gelijkspel tegen Zuid-Korea aan zijn avontuur als bondscoach van Irak. Het heilige doel is het bereiken van een ticket voor het WK in Qatar. Irak deed in 1986 voor het laatst mee aan het mondiale eindtoernooi, waardoor de hunkering in het land groot is.

Dinsdagavond speelt de ploeg van Advocaat een interland tegen buurland Iran. Het duel is volgens de bondscoach qua lading te vergelijken met een affiche tussen België en Duitsland. "Het wordt een strijd. Ik heb gezien dat Irak vechters heeft, jongens die niet zomaar opgeven", liet het Algemeen Dagblad optekenen uit zijn mond in aanloop naar het duel.

Advocaat had voor de zomer niet meer verwacht dat hij voor een persconferentie plaats moest nemen achter de desk. "Toen ik stopte bij Feyenoord dacht ik dat ik klaar was als trainer. Maar ja, dan gaan ze weer bellen hè. Irak wil zo graag naar het WK en de mensen waren zo enthousiast. En dan zeg ik toch weer ja", vertelt de 73-jarige oefenmeester. 

Advocaat moet met zijn ploeg bij de bovenste drie in de poule eindigen om kans te houden op een ticket voor Qatar. De ervaren oefenmeester is zeer tevreden over zijn spelersselectie. "Er zitten leuke spelers bij hoor, de eredivisie kan er wel een paar gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen