De Mos hard over De Ligt: "Niet zo goed als gedacht"

6 september 2021, 20:02

Als het aan Aad de Mos ligt, is Matthijs de Ligt zijn basisplaats bij het Nederlands elftal voorlopig kwijt. De 22-jarige centrumverdediger van Juventus stond afgelopen week tegen Montenegro nog in de basis, maar dat was omdat Virgil van Dijk rust kreeg. Tegen Turkije zou De Mos de voorkeur geven aan Stefan de Vrij.

"Hij is een stuk beter op dit moment, dat is niet zo moeilijk", aldus De Mos bij Algemeen Dagblad-show Panenka. De Mos is teleurgesteld over de laatste optredens van De Ligt bij Oranje. "Hij overtuigt mij nu niet. Hij maakt de laatste tijd wat ongelukkige foutjes en heeft een slechte oriëntatie. Ik denk dat bij Juventus veel wordt verbloemd door Chiellini en Bonucci."

De Ligt pakte in de achtste finale van het EK tegen Tsjechië rood, waardoor Oranje met tien man onderuit ging. "Ik denk dat hij niet zo goed is als we dachten", vertelt De Mos. "Zeker met veertig meter in zijn rug is hij niet sterk." De verdediger maakte bij Ajax veel indruk en is inmiddels ook bij Juventus vaste waarde, maar De Mos is nog niet overtuigd.

Tegen Turkije lijkt bondscoach Louis van Gaal te kiezen voor de zeven jaar oudere Stefan de Vrij, die al jaren de baas is van de achterhoede van Inter. Een van de twee centrumverdedigers neemt de plaats naast aanvoerder Virgil van Dijk in. Een overwinning van het Nederlands elftal is nodig om kans te blijven maken op een ticket voor het WK.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen