Real Madrid moet 80 miljoen betalen voor transfervrije Mbappé

6 september 2021, 18:15

Kylian Mbappé loopt na dit seizoen transfervrij de deur uit bij Paris Saint-Germain, maar dat betekent niet dat een club hem gratis binnen kan halen. De aanvaller wil namelijk tachtig miljoen euro aan tekengeld hebben als hij zijn handtekening zet onder een contract. Dat zou de hoogste tekenbonus ooit zijn.

In het voetbal is het inmiddels een goed gebruik dat topspelers die transfervrij van club verhuizen gigantisch worden beloond door middel van een tekenpremie. Clubs kunnen dat doen, omdat ze andere clubs niet hoeven te betalen en ook geen last hebben van mogelijke bonussen en doorverkooppercentages van de vorige club. Paris Saint-Germain haalde deze zomer Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma en Lionel Messi 'gratis' naar Frankrijk, maar nu lijkt een sterspeler ook transfervrij te vertrekken. Zijn toekomst lijkt bij Real Madrid te liggen.

Die club betaalde afgelopen zomer al 29 miljoen euro aan David Alaba voor zijn transfervrije overstap naar de Spaanse hoofdstad. Nu moet de ploeg dus nog dieper in de buidel tasten voor de Fransman, stelt Marca. Aan de andere kant: De club deed deze zomer al een bod van tweehonderd miljoen euro voor Mbappé, maar dat werd niet geaccepteerd. Tachtig miljoen tekengeld is dan een stuk voordeliger voor voorzitter Florentino Perez. De club en de speler kunnen op 1 januari in gesprek over een voorcontract.

In Madrid zou niemand er nog op gerust zijn dat de buitenspeler sowieso komt. PSG blijft maar proberen om het contract te verlengen. Mbappé zou al zes aanbiedeningen naast zich neergelegd hebben van de Franse topclub, maar geld lijkt geen enkele rol te spelen in het Parc des Princes. Volgens Het Spaanse medium zou PSG het contract alleen kunnen verlengen als er een speciale Real Madrid-clausule in komt. Daardoor zou hij voor een gelimiteerde transfersom mogen vertrekken naar La Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen