SC Heerenveen en FC Groningen blijven actief op transfermarkt

6 september 2021, 14:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transferperiode is afgelopen, maar transfervrije spelers mogen nog altijd vastgelegd worden. Precies dat heeft sc Heerenveen gedaan met Nick Bakker (29). De verdediger, die vorig jaar degradeerde met FC Emmen, tekent een eenjarig contract in het Abe Lenstra stadion. 

Bakker speelde zes jaar lang in Drenthe, maar mocht na de degradatie op zoek naar een nieuwe werkgever. Het duurde even, maar inmiddels is hij dus onder de pannen in Friesland. Technisch manager Ferry de Haan is blij met de nieuwkomer. "Centraal achterin lag aan het einde van de transferperiode niet onze prioriteit, maar we hebben altijd onze ogen en oren opengehouden voor versterking centraal achterin", vertelt hij op de website van de club.

"Mede vanwege de langdurige afwezigheid van Pawel Bochniewicz. Met Nick halen we een ervaren verdediger met karakter in huis die zich in de eredivisie heeft bewezen", besluit de bestuurder. De Poolse verdediger staat het hele seizoen aan de kant met een zware blessure, waardoor de Friezen maar drie centrale verdedigers hadden in de vorm van Sven van Beek, Ibrahim Dresevic en Syb van Ottele. 

FC Groningen gaat nog een speler verkopen

Ahmed El Messaoudi (26) gaat FC Groningen de komende dagen nog verlaten. Voetbal International meldt dat de Trots van het Noorden een akkoord gaat bereiken met het Turkse Gaziantepspor. De markt in Turkije is nog een tijdje over, waardoor de Belg alsnog kan vertrekken deze zomer. Hij liet zelf aan de clubleiding weten dat hij wel oren had naar een overstap.

FC Groningen houdt naar verluid vier ton over aan de transfer. Een mooi bedrag, gezien het feit dat de voetballer over een jaar transfervrij de deur uitloopt. Afgelopen seizoen was de middenvelder goed voor acht doelpunten in 29 wedstrijden. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus haalde deze zomer met Cyril Ngonge en Delaho Irandust al twee spelers op die hem kunnen vervangen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen