Marokkaanse ploeg mag onrustig Guinee na staatsgreep verlaten

Marokkaanse ploeg mag onrustig Guinee na staatsgreep verlaten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 september 2021 – De selectie van Marokko heeft Guinee kunnen verlaten. Maandagavond stond een WK-kwalificatiewedstrijd op het programma tussen beide landen, maar die wedstrijd gaat niet gespeeld worden door een staatsgreep. De spelers van de nationale selectie mochten hun hotel zondag niet verlaten, maar uit socialmediaposts van meerdere spelers werd duidelijk dat ze het West-Afrikaanse land toch ontvlucht zijn.

De 83-jarige Alpha Condé (83) is al elf jaar de president van Guinee, maar de vraag is hoelang hij die titel nog mag dragen. Het volk is in opstand gekomen en hij wordt door een speciale legereenheid vastgehouden in het presidentiële paleis. Dat meldt persbureau AFP. In 2011 was er ook een staatsgreep, waarbij zelfs enkele doden vielen. Het lukte de coupplegers destijds echter niet om Condé te verdrijven. Nu wordt er dus een nieuwe poging gedaan. Het zorgt voor onrust in het land en daar merkte de Marokkaanse selectie het nodige van.

"We horen de hele dag geweerschoten in de buurt. Er staat een vliegtuig op ons te wachten, maar we mogen niet vertrekken. We hebben 45 minuten tot een uur nodig om op het vliegveld te komen. In die tijd is de veiligheid niet volledige gegarandeerd. Door al die geweereschoten maken de spelers zich enorm veel zorgen. Deze situatie is bizar! De koning van Marokko is bereid om ons te helpen", vertelde bondscoach Vahid Halilhodzic zondag tegenover L'Équipe. Inmiddels is de nationale selectie dus in het vliegtuig gestapt naar huis.

Bij de selectie zitten onder anderen AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal en NEC-verdediger Souffian El Karouani. Ook voormalig Feyenoorder Sofyan Amrabat zit bij de nationale ploeg, die maandagavond dus niet in actie komt. De Leeuwen van de Atlas begonnen donderdag nog goed aan de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Qatar met een 2-0 overwinning op Soedan. Wanneer de wedstrijd tegen Guinee wordt ingehaald, is nog onduidelijk.

Lees ookZiyech bijt van zich af na beschuldigingen van bondscoach

Reacties

gerelateerd