Messi vol onbegrip na ingrijpen Brazilië: "Zijn hier drie dagen"

Messi vol onbegrip na ingrijpen Brazilië: "Zijn hier drie dagen"

5 september 2021 – Argentinië-aanvoerder Lionel Messi (34) heeft boos gereageerd op het ingrijpen van de overheid van Brazilië. Het land greep in tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd, waar bij de bezoekers uit Argentinië Emiliano Martínez, Emiliano Buendía, Cristian Romero en Giovanni Lo Celso meespeelden, terwijl zij in quarantaine moesten. De captain snapt weinig van de actie.

De superster van Paris Saint-Germain stond op het veld minutenlang te praten met de gezondheidsautoriteiten van Brazilië. Te zien was hoe een zeer verbaasde Lionel Messi zich hardop afvroeg waarom er uitgerekend tijdens de wedstrijd ingegrepen moest worden. "We zijn hier al drie dagen en ze hebben gewacht met het ons vertellen dat we niet mochten spelen, terwijl de wedstrijd net is begonnen?!", zou Messi hebben gezegd. "De hele wereld kijkt nu naar deze wedstrijd, alle druk ligt erop." 

Volgens hem was dat een onhandige actie en had er eerder of later ingegrepen kunnen worden. Inmiddels is duidelijk dat de vier spelers andere gegevens hebben ingevuld dan zou moeten om een quarantaineplicht te voorkomen. Daar gingen de autoriteiten in Brazilië niet mee akkoord en er werd ingegrepen, ook tot onbegrip van de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni.

Lees ookChaos: Brazilië-Argentinië gestaakt door 'illegale' spelers

"Wat er net gebeurd is, maakt me erg verdrietig", reageerde de oefenmeester. "Wij wilden graag spelen en de Braziliaanse spelers ook. We zijn op geen enkel moment geïnformeerd dat deze spelers niet mochten spelen. De afgevaardigde van Conmebol zei dat we naar de kleedkamer moesten gaan en daarop zijn we vertrokken." De coach gaf ook aan dat hij zeker 'niet toestaat' dat de vier spelers uit het land moeten vertrekken. De nationale ploeg van Brazilië speelde na het afgelasten van het duel nog een onderlinge oefenwedstrijd in het stadion. Wat er met de wedstrijd gebeurt, is nog onbekend.

gerelateerd