Van de Beek vond na komst van Cristiano Ronaldo al nieuwe club

5 september 2021, 21:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Donny van de Beek (24) kon in de transferwindow verkassen naar Everton. De Nederlandse middenvelder mocht op het laatste moment echter toch niet verkassen van zijn werkgever Manchester United. Wel moet de huidige situatie van de oud-Ajacied veranderen, vindt zijn zaakwaarnemer Guido Albers. Op dit moment komt Van de Beek simpelweg te weinig in actie. 

"In de afgelopen zomer hebben we gezeten met de trainer en de club. We hebben aangegeven dat nog zo'n seizoen als het afgelopen, we niet nog een keer wilden. Dat was heel pijnlijk", reconstrueert Albers tegenover Ziggo Sport. Door een systeemwijziging bij Manchester United werd Van de Beek al snel wisselspeler, toch mocht hij heel lang niet vertrekken. Pas toen Cristiano Ronaldo onverwachts binnenkwam, leek er alsnog een opening te komen bij The Red Devils.

"Pogba speelt op de linkerkant, maar wie gaat daar spelen? Cristiano. En dan heb je er nóg een middenvelder bij", legt Albers uit. Daarom trok hij aan de bel. "Uit eigen initiatief hebben we een nieuwe club gezocht. We hebben Everton uitgezocht, mede vanwege Marcel Brands. Donny kon dan in Manchester blijven wonen", noemde hij wat voordelen op. "Liever een stapje lager en elke week spelen. Het plaatje leek compleet, tot we maandagavond een telefoontje kregen van de coach en club dat een vertrek onbespreekbaar was."

Lees ookZaakwaarnemer duidelijk over Van de Beek: "Zag er echt goed uit"

De gesprekken met Manchester United, die na het telefoontje volgden ten opzichte van afgelopen jaar waren harder en duidelijker. "Ik ben er zeker van dat hij echt een kans gaat krijgen. Maar stel dat het niet werkt, dan zijn de afspraken wat duidelijker dan vorig seizoen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen