Chaos: Brazilië-Argentinië gestaakt door 'illegale' spelers

Chaos: Brazilië-Argentinië gestaakt door 'illegale' spelers

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 september 2021 – Het is momenteel zeer chaotisch in Brazilië. Het land speelt namelijk zondagavond een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië, maar de wedstrijd is inmiddels gestaakt. De reden daarvoor is dat er vier Premier League-spelers meedoen bij Argentinië, terwijl de Braziliaanse regelgeving voorschrijft dat spelers uit Engeland eerst veertien dagen in quarantaine moeten. De wedstrijd is inmiddels definitief gestaakt.

De wedstrijd tussen de twee Zuid-Amerikaanse grootmachten was al begonnen, toen de Braziliaanse politie plotseling het veld opkwam. Giovani Lo Celso, Buendia, Christian Romero en Emiliano Martinez zouden volgens de regelgeving namelijk helemaal niet mee mogen doen, gezien zij de veertiendaagse quarantaine niet hebben uitgezeten. Zondagmiddag werd het spelershotel van Argentinië al binnengevallen door de politie en nu hebben zij keihard ingegrepen.

De Braziliaanse gezondheidsautoriteit (Anvisa) houdt de corona-situatie in het land scherp in de gaten. Het land heeft het afgelopen jaar zwaar geleden onder het virus en hecht dus veel waarde aan het naleven van de regels. De Anvisa schakelde dus eerder de politie in om het hotel binnen te vallen. De vier spelers werden verzocht zo snel mogelijk het vliegtuig terug te nemen, maar de spelers reisden toch af naar het stadion. 

Drie van de vier spelers begonnen zelfs in de basis. Alleen Buendia was niet van de partij. Daarnaast stonden grote namen als Lionel Messi, Angel Di Maria en Neymar op het veld. De wedstrijd is definitief stilgelegd en zal zondagavond niet meer uitgespeeld worden. Verschillende instanties zullen met elkaar om tafel moeten om te beslissen over het vervolg van de wedstrijd en in welke hoedanigheid. 

Lees ook: Brazilië bedenkt list om Argentinië te verzwakken: politie valt in

gerelateerd