Brazilië bedenkt list om Argentinië te verzwakken: politie valt in

Brazilië bedenkt list om Argentinië te verzwakken: politie valt in

5 september 2021 – Terwijl de Europese landen er momenteel alles aan doen om de WK-kwalificatie succesvol te laten verlopen, staat er in Zuid-Amerika zondagavond ook een prachtig affiche op het programma: Brazilië tegen Argentinië. De voorbereiding van de Argentijnen is echter flink verstoord, want de Braziliaanse politie is binnengevallen in het spelershotel. Dat komt doordat Brazilië het niet eens is met de gang van zaken.

Brazilië is namelijk van mening dat de vier spelers uit de Premier League in de selectie van Argentinië helemaal niet mee mogen doen. Volgens de corona-maatregelen in Brazilië, moeten spelers uit Engeland namelijk eerst veertien dagen in quarantaine. Volgens diverse lokale media heeft de Braziliaanse gezondheidsautoriteit (Anvisa) geëist dat de spelers per direct terugvliegen naar Engeland.

Dat was voor de autoriteit dan ook reden genoeg om het spelershotel van de tegenstander binnen te vallen. De vier spelers hebben zich namelijk niet gehouden aan de coronaregels die het gastland heeft opgesteld. Spelers die de laatste veertien dagen in het Verenigd-Koninkrijk zijn geweest, zijn niet welkom in het land. De Argentijnse selectie vloog vanuit Venuzuela naar Brazilië.

Lees ook: Ajax-Argentijnen op WK-jacht, Liverpool wil spelers niet afstaan

Andersom waren ook de Premier League-clubs niet blij dat hun spelers mee moesten doen met de Zuid-Amerikaanse landen. De interlandperiode in dat continent duurt namelijk twee dagen langer dan in Europa, waardoor veel spelers niet op tijd terug zullen zijn bij hun club voor de competitiehervatting. Om 21:00 Nederlandse tijd spelen de twee landen tegen elkaar in een WK-kwalificatiewedstrijd, waarschijnlijk mét het viertal.

gerelateerd