ADO Den Haag wint door droomrentree van Bourard

5 september 2021, 18:41

ADO Den Haag heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Eerste Divisie. De ploeg van Ruud Brood won na twee nederlagen ditmaal in eigen huis wel van FC Eindhoven, ondanks dat het tot twee keer toe op achterstand kwam. De afgelopen week teruggekeerde Samy Bourard (op archiefbeeld) maakte het winnende doelpunt, waarna ADO's Catic in de counter de zege over de streep trok (4-2). 

Het seizoen van ADO Den Haag was nog zo goed begonnen, met knappe zeges op Jong Ajax (2-0) en FC Volendam, terwijl de selectie nog helemaal niet op orde was na een enorme zomerse leegloop. Na de komst van nog enkele spelers werd er vervolgens wel weer verloren van FC Emmen (1-2) en NAC Breda (3-0), waarna ook Bourard werd gepresenteerd.

Zonder de middenvelder aan de aftrap kwam ADO Den Haag tot twee keer toe op achterstand. Jort van der Sande maakte na ruim een half uur zijn eerste treffer en na de heerlijke gelijkmaker van Amar Catic zorgde hij na een klein uur ook voor de 1-2. Maar de absolute hoofdrol ging uiteindelijk naar Bourard, die na de gelijkmakende penalty van Sem Steijn vlak voor tijd de winnende goal produceerde: 3-2. Catic counterde zich in de slotfase nog naar zijn tweede treffer van de avond, na de heldenrol voor de Belg. 

Lees ookADO Den Haag huldigt Badr Hari-kwelgeest in de rust

Voor Bourard was het een bijzonder moment, te meer omdat hij scoorde tegen zijn oude club FC Eindhoven. De middenvelder werd vorig seizoen voor een mooi bedrag van enkele tonnen verkocht aan het Hongaarse MOL Fehérvár FC, maar kon daar geen enkele indruk maken. Na 39 speelminuten, verdeeld over zes officiële optredens, keerde hij afgelopen week transfervrij terug in de Hofstad en maakte hij zijn droomrentree compleet met het winnende doelpunt tegen zijn oude club. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen