FC Twente
0 – 0
NEC

Turken vrezen Oranje niet: "Beter tegen sterke tegenstanders"

Turken vrezen Oranje niet: "Beter tegen sterke tegenstanders"

5 september 2021 – Turkije is niet bang voor het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Senol Günes, die zwaar teleurstelde op het afgelopen EK, boekte zaterdagavond een eenvoudige 0-3 overwinning op Gibraltar. De Turken beseffen echter dat er tegen het Nederlands elftal het maximale wordt gevraagd.

"Het wordt een heel andere wedstrijd dan tegen Gibraltar", voorspelt Günes in gesprek met het Turkse Fanatik. "Wij zijn als ploeg een stuk beter tegen sterke tegenstanders. Als we Oranje weten te verslaan, doen we goede zaken voor een WK-ticket. Dat moet voor ons het doel zijn." Turkije staat met elf punten bovenaan in de poule, Oranje en Noorwegen volgen met tien punten.

Halil Dervisoglu, die in Nederland voor Sparta en FC Twente speelde, beseft dat zijn ploeg een lastig duel te wachten staat. "Nederland is een erg lastige tegenstander. Het is voor mij een mooi duel, want ik ben opgegroeid in Nederland. IK hoop uiteraard dat we weten te winnen, zodat we de koppositie in de poule behouden", aldus de jonge aanvaller.

Afgelopen maart gaf Turkije zichzelf al het perfecte voorbeeld. In Turkije werd Oranje met 4-2 verslagen. Het daaropvolgende EK verliep echter desastreus: Turkije werd met vier punten uitgeschakeld.

gerelateerd