Van de Looi steunt Ihattaren: "Dan komt hij vanzelf in beeld"

5 september 2021, 12:33

Erin van de Looi heeft er opnieuw voor gekozen om Mohamed Ihattaren buiten zijn selectie van Jong Oranje te laten. De beloftenbondscoach heeft een fraaie transfer naar Juventus gemaakt en is nu op huurbasis naar Sampdoria vertrokken. Van de Looi hoopt dat het de juiste keuze is.

De bondscoach besloot Ihattaren niet op te roepen voor zijn eerste selectie na het EK. "Ik kan Mo nu niet selecteren", vertelt hij aan Voetbal International. "Dat is zonde, maar hij speelt nergens. Sterker nog, hij heeft al weken niet met de groepstraining meegedaan. Wij nodigen spelers uit die het goed doen bij hun club. Het begint allemaal bij de club en de speler."

Van de Looi duimt voor het toptalent. "Ik hoop voor Mo dat er een goede oplossing komt, dat hij weer gaat spelen. Het is in mijn ogen dan ook geen hoofdpijndossier voor de KNVB, het is lastig voor hém. Ik begrijp dat er rondom hem wat meer speelt dan een standaard international. Dat komt door zijn dubbele nationaliteit en de status die hem is toegeschreven."

De bondscoach bekent dat hij momenteel geen contact heeft met de middenvelder, die PSV verruilde voor een Italiaans avontuur. "Maar als hij gewoon weer gaat spelen, komt hij vanzelf weer in beeld." Ihattaren verkoos anderhalf jaar geleden een interlandloopbaan bij Oranje boven de Marokkaanse nationale ploeg, maar wacht nog altijd op zijn debuut in het grote Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen