Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Memphis op koers voor all-time topscorerstitel Oranje

Memphis op koers voor all-time topscorerstitel Oranje

5 september 2021 – Met twee treffers tegen Montenegro bracht Memphis Depay zijn doelpuntentotaal namens het Nederlands elftal op dertig. Daarmee steeg de aanvaller naar de elfde plek in het all-time topscorersklassement van Oranje. Ultieme stip aan de horizon is koploper Robin van Persie, die in 102 interlands goed was voor vijftig treffers.

Memphis ligt uitstekend op koers om de voormalig topspits van onder meer Arsenal, Manchester United en Feyenoord af te troeven. Van Persie was namelijk 28 jaar en 11 maanden oud toen hij voor zijn dertigste interlandtreffer tekende. Memphis, die tegen Montenegro tweemaal toesloeg, is op dit moment 27 jaar en 7 maanden oud.

Het grote verschil tussen de interlandtijd van Memphis en Van Persie is dat laatstgenoemde vriendschappelijke interlands speelde tegen laaggeklasseerde landen. Na de komst van de Nations League is dat voordeel voor Memphis verdwenen. Hij moest zijn goals zien te maken tegen toplanden als Frankrijk en Duitsland. Van Persie scoorde in totaal vijftien van zijn vijftig goals in vriendschappelijke ontmoetingen.

Met nog één treffer voegt Memphis zich bij de tien beste scherpschutters van Oranje ooit. Op die tiende plek staat nu Wesley Sneijder. Memphis heeft diverse topschutters scherp in het vizier.

All-time topscorers Oranje
1. Robin van Persie - 50
2. Klaas-Jan Huntelaar - 42
3. Patrick Kluivert - 40
4. Arjen Robben - 37
5. Dennis Bergkamp - 37
6. Ruud van Nistelrooij - 35
7. Faas Wilkes - 35
8. Johan Cruijff - 33
9. Abe Lenstra - 33
10. Wesley Sneijder - 31
11. Memphis Depay - 30

gerelateerd