Gakpo blij na eerste treffer: "Vertrouwen terugbetaald"

5 september 2021, 11:16   Bijgewerkt: 5 september 2021, 11:23

Met een fraaie afstandsknal tekende Cody Gakpo zaterdagavond voor zijn eerste treffer in dienst van het Nederlands elftal. Oranje won met 4-0 van Montenegro en deed daarmee wat het moest doen in strijd om WK-kwalificatie. Gakpo lijkt zich na een uitstekend optreden te hebben verzekerd van een vaste basisplaats.

"Het is fantastisch als je vertrouwen krijgt van de bondscoach", vertelt de aanvaller van PSV op UEFA.com. "Ik denk dat ik dat vanavond wel heb terugbetaald. Als ploeg groeien we iedere wedstrijd. Deze wedstrijd hebben we overtuigend gewonnen. We hopen deze lijn door te trekken naar de volgende wedstrijd en willen graag van Turkije winnen."

Memphis Depay is blij met een aanvaller als Gakpo aan zijn zijde. "Het is schitterend om Gakpo zo te zien spelen, dus ik ben enorm blij voor hem. We hebben jonge en sterke spelers nodig die creatief zijn."

De 22-jarige Gakpo, die op het EK zijn debuut als Oranje-speler maakte, speelde tot dusverre drie interlands. Ook komende dinsdag tegen Turkije is de kans groot dat de aanvaller van PSV het vertrouwen van de bondscoach krijgt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen