Berghuis tevreden over zichzelf: "Hoofd omhoog houden"

5 september 2021, 10:05

Steven Berghuis mag dan bij Ajax op het tweede plan zijn geraakt, in het Nederlands elftal heeft hij een basisplaats. De 29-jarige buitenspeler was met een assist van waarde tijdens de 4-0 overwinning op Montenegro. Na het duel in Noorwegen kreeg de Ajacied kritiek, maar daar heeft hij zelf niet zo veel moeite mee.

"Je moet je hoofd omhoog houden en blijven vertrouwen in je eigen kunnen", aldus Berghuis voor de camera van de NOS. "Het is natuurlijk niet leuk als je wordt gewisseld, maar je moet het zelf laten zien. Ik denk dat ik ook in Noorwegen de tweede helft nog in de wedstrijd had kunnen groeien, maar uiteindelijk neemt de trainer een beslissing."

Tegen Montenegro kreeg Berghuis langer de kans. "Er heerst tevredenheid. Als we soms niet goed spelen, moeten we niet in de war raken. Dan moeten we beter onze posities innemen en de bal wat beter inspelen. Montenegro maakte het vanavond namelijk klein. Maar overall vind ik dat we het prima hebben gedaan." 

Voor Berghuis is het fijn dat hij deze week vertrouwen kan tanken bij het Nederlands elftal. De rechtsbuiten is zijn basisplaats bij Ajax kwijtgeraakt aan Antony, die in het duel voor de interlandbreak tegen Vitesse het gelijk van de trainer bewees. Berghuis moet zich nu terugknokken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen