Al krankzinnig lang ongeslagen in officiële duels onder Van Gaal

5 september 2021, 09:38

Louis van Gaal bewijst al in zijn eerste twee interlands een van de beste Nederlandse coaches ooit te zijn. De zeventigjarige bondscoach noteerde een gelijkspel tegen Noorwegen en zag zijn elftal zaterdagavond met 4-0 winnen van Montenegro. Tegen Turkije hoopt Van Gaal een fraaie reeks in stand te houden.

Oranje is inmiddels namelijk al liefst 21 officiële duels ongeslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Daarbij worden vriendschappelijke ontmoetingen niet meegeteld. In die reeks noteerde het Nederlands elftal zeventien overwinningen en vier remises. Van Gaal startte die zegereeks met een 5-0 overwinning op Estland op 5 september 2001, vandaag (zondag) exact twintig jaar geleden.

Lees ook: Vijf conclusies na de overwinning van Oranje op Montenegro

Op het WK 2014 bereikte Van Gaal weliswaar niet de finale met Oranje, aangezien Argentinië in de halve finale te sterk bleek. Na negentig minuten voetbal was de stand echter nog gelijk, waardoor strafschoppen uitwezen dat de Argentijnen de eindstrijd bereikten.

Tegen Montenegro mocht Van Gaal vooral zijn droomkoppel Georginio Wijnaldum-Memphis Depay bedanken. Memphis sloeg tweemaal toe, Wijnaldum scoorde eenmaal. Het duo heeft nu liefst 28 van de 50 laatste Oranje-treffers voor hun rekening genomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen