Bijna fatale blunder Malacia: "Gelukkig schoot hij 'm in de tribune"

5 september 2021, 08:49

Tyrell Malacia debuteerde zondagavond bij het Nederlands elftal met een 4-0 zege op Montenegro, maar zal niet terugblikken op een vlekkeloze wedstrijd. Na rust kwam een terugspeelbal van hem recht in de voeten van een Montenegrijn, die tot grote opluchting van Malacia zijn ploeggenoot Justin Bijlow niet wist te passeren.

Met een 1-0 voorsprong had het een fatale blunder kunnen zijn van Malacia. "Ik raakte de bal helemaal verkeerd", blikte Malacia terug in gesprek met de NOS. "Dat mag me gewoon niet overkomen. Ik ben blij dat het geen treffer oplevert, want anders kan het zomaar een heel andere wedstrijd worden. Gelukkig schiet die spits de bal in de tribune. Ik was wel opgelucht, ja."

Malacia genoot echter van zijn eerste wedstrijd in het shirt van het Nederlands elftal. "Het was mooi om mijn debuut te maken. Ik ben heel blij dat ik hier sta. Op een paar momenten na ben ik eigenlijk best tevreden. Maar nogmaals, het is prachtig dat ik mijn debuut heb mogen maken."

Logischerwijs hoopt de Feyenoorder ook tegen Turkije aan de aftrap te mogen verschijnen, maar de kans op een basisplaats lijkt niet groot. Daley Blind keert namelijk terug van een schorsing en lijkt daarom de plek links in de achterhoede in te nemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen