Wijnaldum blijft kritisch op Oranje: "We moeten nog veel leren"

4 september 2021, 23:04

Georginio Wijnaldum was na de gewonnen wedstrijd tegen Montenegro (4-0) blij en kritisch tegelijk. De aanvoerder van Oranje zag dat hij en zijn ploeggenoten opnieuw geen vlekkeloze wedstrijd speelden. Toch weet de middenvelder van Paris Saint-Germain zeker dat er nog veel ruimte is voor verbetering.

"Hier snakten we wel naar", erkende Wijnaldum voor de camera van de NOS. "We waren teleurgesteld met het resultaat tegen Noorwegen, zeker omdat Turkije ook gelijkspeelde. We hebben het nu nog steeds in eigen hand. Na het EK en die wedstrijd tegen Noorwegen snakten we echt naar een wedstrijd als deze."

Toch speelde Oranje ook tegen Montenegro geen foutloze wedstrijd. "Vandaag begonnen we in de eerste en tweede helft gewoon niet goed. Dan kan het zomaar 1-1 of zelfs 1-2 worden. Zij kregen vanuit ons balbezit zelfs een aantal kansen. Over de hele wedstrijd van ik ons vrij zorgvuldig. Daarom hebben we meer mogelijkheden gehad dan tegen Noorwegen", aldus de captain, die zin heeft in de wedstrijd tegen Turkije.

"We hebben een jonge ploeg die nog veel moet leren. Dat hebben we op het EK, tegen Noorwegen en vandaag ook weer gezien. Maar we hebben ook een team dat ervoor open staat om te leren. Natuurlijk kan het beter en dat moeten wij laten zien op het veld. Dinsdag kunnen we een grote stap zetten. We moeten een directe concurrent een tik geven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen