Turkije heeft wissels keihard nodig voor overwinning

4 september 2021, 23:54

Turkije leek op papier een makkelijke wedstrijd op het programma te hebben, maar niets bleek minder waar. De ploeg worstelde negentig minuten lang met dwergstaat Gibraltar. Uiteindelijk werden wel de punten gepakt, maar een monsterscore werd het niet: 0-3.

De uitploeg had bijna tachtig procent van de wedstrijd de bal, maar veel serieuze kansen leverde dat niet op in de eerste helft. Al na vier minuten kreeg voormalig NAC- en FC Twente-aanvaller Enes Ünal de kans om de score te openen vanaf de penaltystip, maar hij miste. Het bleek het begin van een moeizame avond. In de eerste helft werd namelijk helemaal niet gescoord door de koploper van de poule.

De trainer greep dan ook keihard in tijdens de pauze. Ünal, verdediger Zeki Çelik en middenvelder Taylan Antalyali mochten na een helft douchen. Voormalig Spartaan Halil Dervisoglu, Internazionale-aanwinst Hakan Calhanoglu en Besiktas-aanvaller Kenan Karaman kwamen in het veld. Dat pakte uitstekend uit. De twee eerste invallers stonden na twintig minuten in de tweede helft al op het scorebord, waarmee de overwinning zeker was. In minuut 83 zorgde ook de derde invaller voor een treffer.

Groot was de uitslag dus niet, maar het was wel genoeg om de druk op Nederland te houden. Dinsdag nemen de ploegen het tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA. Louis van Gaal zal zijn ploeg naar de driepunter moeten leiden, aangezien alleen de nummer één van de poule zich automatisch plaats voor het wereldkampioenschap in Qatar. Momenteel heeft Turkije één punt meer, maar het doelsaldo van Oranje is een stuk beter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen