Oranje kan na zege op Montenegro koppositie ruiken

4 september 2021, 22:41   Bijgewerkt: 4 september 2021, 23:55

Louis van Gaal heeft zijn eerste driepunter sinds zijn rentree als bondscoach te pakken. In het Philips Stadion won zijn Nederlands elftal met 4-0 van een pover Montenegro. Oranje opende zwak in Eindhoven, maar liep in de tweede helft uit naar een ruime overwinning. Dinsdag kan de ploeg van Van Gaal tegen Turkije de koppositie in groep G pakken.

Van Gaal besloot zijn ploeg op een aantal plekken te wijzigen na het gelijkspel (1-1) op bezoek bij Noorwegen. De geschorste Daley Blind werd op de linksbackpositie vervangen door Feyenoorder Tyrell Malacia, die zijn debuut in Oranje maakte. Daarnaast werden Jurriën Timber en Virgil van Dijk naar de reservebank verwezen ten faveure van Denzel Dumfries en Matthijs de Ligt. Op het middenveld en in de voorhoede had Van Gaal geen veranderingen in petto en onder de lat was opnieuw een plekje voor Justin Bijlow.

Die kans bleek echter wel de opmaat voor meerdere hachelijke momenten voor het doel van Sarkic. Davy Klaassen kopte fraaie op de lat en Cody Gakpo schoot de bal in de handen van de goalie. Na 38 minuten spelen brak Memphis dan toch de ban. Na een overtreding op de aanvaller van FC Barcelona mocht hij zelf de strafschop nemen en dat deed hij foutloos. Memphis vuurde de bal snoeihard in de bovenhoek: 1-0. In de slotfase van de eerste helft waren Memphis en Stefan de Vrij nog dicht bij een grotere voorsprong, maar zij schoten allebei net naast.

Aan de overkant was het enkele seconden later wel raak. Berghuis zette Georginio Wijnaldum met een handig passje alleen voor Sarkic en de aanvoerder ranselde de 3-0 tegen de touwen. Daar bleef het niet bij want ook Cody Gakpo pikte zijn doelpuntje nog mee. De aanvaller van PSV maakte in 'zijn' Eindhoven zijn eerste treffer voor Oranje door de bal fraai in de bovenhoek te krullen. De jacht op een vijfde treffer werd daarna fanatiek geopend, maar nog een tegendoelpunt bleef Montenegro bespaard.

Opstelling

Oranje: Justin Bijlow; Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Tyrell Malacia; Frenkie de Jong (84. Guus Til -), Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum (74. Marten de Roon -); Steven Berghuis, Memphis Depay, Cody Gakpo (79. Steven Bergwijn -).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen