Van der Vaart hekelt 'handbal' van Oranje: "Het is breien"

4 september 2021, 21:55

Sprankelen doet Oranje nog niet, maar de ploeg staat aan het begin van de tweede gelft wel met 1-0 voor. Ondanks de voorsprong is Rafael van der Vaart nog niet tevreden over het spel van Nederland. Hij verwacht voetballend meer van de manschappen van Louis van Gaal.

"Het is een beetje breien, het is besluiteloos. Ik verwacht meer van Nederland. Het is een soort van handballen tegen die verdediging, al heb ik daar niets op tegen", grapt de analist, doelend op zijn vriendin en professioneel handbalster Estavana Polman. "Wij missen een creatieve nummer 10. Daardoor is het heel moeilijk om deze tegenstander uit elkaar te spelen, zelfs als het een slecht team is. Ik wil wat meer risico zien, dat heen en weer spelen kennen we wel."

Pierre van Hooijdonk blijft positief tijdens de analyse in de rust. Hij ziet Denzel Dumfries uitblinken, waar de bondscoach vorige wedstrijd nog voor Jurriën Timber koos. Hij klikte echter een stuk minder met aanvaller Steven Berghuis, waardoor het aanvalsspel een stuk moeizamer verliep. "Er gaat een heleboel niet goed, maar Dumfries is aan de rechterkant steeds aan het overlappen. Dat is voor tegenstanders verschrikkelijk... Hij is gewoon een extra aanvaller, die heb je nodig om tot kansen te komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen