Busquets haalt uit naar FIFA: ''Spelers gaan een keer exploderen"

4 september 2021, 21:42

De FIFA wil om de twee jaar een wereldkampioenschap organiseren, waar dat nu nog om de vier jaar is. Spaanse middenvelder Sergio Busquets ziet dat plan niet zitten. Hij stelt dat de voetballers steeds meer als speelbal gebruikt worden. De speelkalender lijkt elk jaar voller te worden.

"De internartionale voetbalbonden geven helemaal niets om de speler! Ze willen meer EK's, meer WK's, meer Wereldbekers voor Clubs en meer wedstrijden in elke competitie. Spelers gaan een keer exploderen. Er komen steeds meer duels, er wordt steeds meer van ons gevraagd en daardoor is er steeds minder tijd om te herstellen", stelt de controleur tijdens een persconferentie. Hij wil graag het gesprek aangaan met de FIFA. "Het is noodzakelijk dat er een gesprek komt en dat er wordt geluisterd naar alle partijen."

Arsène Wenger is duidelijk voorstander van het plan, vertelde hij in een groot interview met L'Équipe. "Tot 2024 blijft de internationale speelkalender ongewijzigd, want deze ligt al een tijdje vast. Maar daarna zijn er mogelijkheden om aanpassingen te doen. Die zullen altijd gedaan worden om de kwaliteit van het voetbal te verbeteren. De verdeling tussen clubvoetbal en nationale elftallen moet meer doordacht uitgevoerd worden. Dus minder vaak interlandvoetbal tijdens het jaar, maar dan wel telkens voor een langere periode", stelt de oud-trainer.

Lees ook: Ceferin maakt zich 'ernstige zorgen' over WK-plannen FIFA

Ronan Evain, directeur van het supportersorgaan Football Supporters Europe, sprak zijn zorgen al uit over het nieuwe plan van de wereldvoetbalbond. "Het nieuwe schema zou een negatieve invloed hebben op de balans tussen de binnenlandse, continentale en internationale competities. Het zal waarschijnlijk ten koste gaan van toernooien als de Asian Cup, de Afrika Cup, de Copa América, het EK, de Gold Cup en de Nations League, die voor supporters net zo belangrijk zijn als het WK zelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen