Griezmann-contract ligt op straat na terugkeer bij oude liefde

4 september 2021, 21:19

Op de laatste dag van de transferperiode werd Antoine Griezmann verhuurd aan zijn oude club Atlético Madrid.  De Franse aanvaller staat dus nog altijd onder contract bij FC Barcelona. Wel heeft de regerend landskampioen uit de Spaanse hoofdstad een koopoptie op de aanvaller, die behoorlijk verdient in Nou Camp.

Diario SPORT maakt bekend dat de aanvaller in vijf jaar tijd 95 miljoen euro verdiend. In zijn eerste seizoen verdiende hij zeventien miljoen per jaar, daarna liep het elk seizoen met één miljoen euro op. De Catalaanse grootmacht betaalde in 2019 een transfersom van 120 miljoen euro voor de aanvaller, die in Nou Camp nooit onomstreden wist te worden. 

Na twee moeizame seizoenen is hij inmiddels weer terug op het oude nest. In 102 wedstrijden wist hij 35 doelpunten te maken en zeventien assists te geven in de hoofdstad van Catalonië. Geen slechte cijfers, maar de verwachtingen bij zijn komst waren torenhoog. Overigens was zijn salaris nog niet alles: de aanvaller had ook nog een aantal lucratieve bonussen in zijn contract staan. Wat die bonussen precies waren? Dat maakt het medium na het weekend bekend.

Voor Barça is het dus ideaal dat de aanvaller terug is bij zijn oude liefde. Niet alleen qua salaris, maar ook qua groepsgevoel. De aanvaller zou niet lekker in het team liggen. Spaanse media stelden zelfs dat 'de spelersgroep stond te juichen toen zijn vertrek bekend werd'. Ook in het kantoor van de voorzitter zullen de handen in de lucht zijn gegaan na de deal. Barcelona staat er financieel slecht voor, waardoor een vertrek van de grootverdiener de club weer wat ruimte gaf. Luuk de Jong werd meteen gehuurd van Sevilla om hem te doen vergeten.

Lees ook: De Jong over reünie met Koeman: "Hij wilde een ander type spits"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen