Dumfries oogst lof: "Maar bondscoaches vinden hem niet stabiel"

4 september 2021, 20:40

Louis van Gaal kiest tegen Montenegro voor drie nieuwe verdedigers. Matthijs de Ligt staat centraal in de verdediging naast Stefan de Vrij, terwijl Tyrell Malacia en Denzel Dumfries deze wedstrijd als vleugelverdedigers mogen opdraven. Hans Kraay junior heeft vertrouwen in de backs.

De Feyenoorder maakt zijn debuut voor Oranje. Hij maakte dit seizoen indruk, maar speelde tegen FC Utrecht erg ongelukkig. "Het was nu allemaal risicovol, hij gaf veel ballen breed, hij gaf veel ballen terug. Terwijl hij het best is als hij de middenvelder inspeelt of de bal chipt naar de spits. Ik maak me trouwens geen zorgen over hem vanavond. Dit was een slechte wedstrijd, maar die jongen loopt al een jaar lang te solliciteren naar een plek. Ik vind dat hij het volledig verdiend heeft. Hij gaat het vanavond gewoon goed doen", stelt de analist bij ESPN.

Aan de andere kant krijgt Dumfries de voorkeur bij Jurriën Timber. Kraay is lovend over de vleugelflitser van Internazionale. "De bondscoaches vinden hem niett stabiel. In de twintig wedstrijden van Ronald Koeman koos hij elf keer niet voor Dumfries. Dwight Lodeweges speelde in zijn twee duels met Hans Hateboer. Frank de Boer heeft van alle bondscoaches het meeste vertrouwen in hem. Die koos in vijftien wedstrijden vijf keer voor een ander. Waarom is hij niet een keer de vaste rechtsback? Hij heeft harde voeten, een fijn voorzetje zal hij ook nooit krijgen. Maar hij is beter dan Hateboer, Tete en Timber."

Vooral in de combinatie met aanvaller Steven Berghuis lijkt Dumfries de beste keuze. Timber kwam tegen Noorwegen te vaak aan de binnenkant in plaats van stijf langs de zijlijn. Dat is de zone waar Van Gaal zijn rechtsback wil zien. "Berghuis komt naar binnen, dat weten we allemaal. Van Gaal wil dat de verdediger er aan de buitenkant overheen gaat. Dat gaat nu wel gebeuren. Heel soms komt Dumfries nog wel eens voor de goal en heel af en toe maakt hij ook nog wel eens een doelpuntje", besluit Kraay lovend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen