Noorwegen voert de druk op voor Nederlands elftal

4 september 2021, 20:09

Nederland neemt het vanavond op tegen Montenegro. De ploeg van Louis van Gaal moet winnen om de druk op Turkije op te voeren én om weer op gelijke hoogte te komen met Noorwegen. Die ploeg won met 0-2 van Letland. Geen grote uitslag, maar wel een overtuigende overwinning als gekeken wordt naar het spel.

Erling Haaland was woensdagavond de grote man bij Noorwegen door de ploeg op voorsprong te schieten tegen het Nederlands elftal. Door een doelpunt van Davy Klaassen was het niet genoeg voor de overwinning, maar het was wel een belangrijk punt voor beide ploegen. Tegen Letland zorgde de Noorse goalgetter wederom voor de openingstreffer. Nu was het wel genoeg voor de driepunter.

De spits van Borussia Dortmund mocht na twintig minuten vanaf de strafschopstip aanleggen en faalde niet oog in oog met Pavels Šteinbors. Daarna liet de tweede treffer lang op zich wachten. Dat terwijl de uitploeg heer en meester was met meer dan zeventig procent balbezit en twintig schoten richting Letse goal. In minuut 66 werd voor voorsprong verdubbeld via Mohamed Elyounoussi. De middenvelder legde de bal meteen goed klaar in zijn aanname, waardoor hij meteen uit kon halen. De keeper was kansloos tegen het schot in de verre hoek.

Noorwegen heeft door de overwinning tien punten na vijf wedstrijden. Nederland kan op gelijke hoogte komen als er wordt gewonnen van Montenegro. Daarnaast komt ook Turkije, de eerstvolgende tegenstander van Oranje, nog in actie vanavond. De ploeg neemt het op tegen Gibraltar. Dat mag geen probleem zijn, waardoor de driepunter een zekerheid lijkt voor de ploeg. In dat geval zouden de Turken op elf punten komen na vijf duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen