Dit is de opstelling van het Nederlands elftal tegen Montenegro

4 september 2021, 19:23   Bijgewerkt: 4 september 2021, 19:32

Louis van Gaal heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro bekendgemaakt. Ten opzichte van de ontmoeting met Noorwegen (1-1) heeft de bondscoach drie wijzigingen doorgevoerd. Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt en Tyrell Malacia zijn nieuw in de basis. De wedstrijd in het Philips Stadion gaat om 20.45 uur van start.

Van Gaal hield wilde vrijdag richting de wedstrijd tegen Montenegro weinig kwijt over de opstelling. Gaandeweg de persbijeenkomst liet de bondscoach zich toch het een en ander ontvallen. Zo verklapte Van Gaal dat Steven Berghuis ondanks zijn matige optreden in Oslo zijn basisplaats zou behouden, De Vrij zou beginnen en Denzel Dumfries de rechtsbackpositie zou overnemen van Jurriën Timber.

Richting de wedstrijd in Eindhoven werd duidelijk dat Van Gaal voornemens was nog twee wijzigingen door te voeren. Zoals verwacht krijgt Virgil van Dijk, die in Noorwegen na lang blessureleed zijn rentree in het Nederlands elftal maakte, rust. Matthijs de Ligt, die naar aanleiding van zijn rode kaart op het EK tegen Tsjechië geschorst was, zal samen met De Vrij het hart van de verdediging vormen.

De basisplaats van Malacia komt ook niet als een grote verrassing. De linksback van Feyenoord speelt in plaats van Daley Blind, die tegen Noorwegen een gele kaart pakte en zaterdagavond een schorsing uitzit. Verder houdt Van Gaal vast aan de namen die woensdag in Noorwegen ook startten. Dat zijn naast eerdergenoemde spelers Justin Bijlow, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Cody Gakpo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen