Wenger zet vraagtekens bij Ronaldo-terugkeer en looft Haaland

4 september 2021, 20:07

Arsène Wenger bracht Arsenal naar de top. Nu kijkt de clubloze oefenmeester als fan naar de Londenaren. Veel valt er de afgelopen jaren niet te juichen, maar hij blijft positief. De oud-trainer spreekt zich ook uit over de transfer van Cristiano Ronaldo en de toekomst van de Noorse goalgetter Erling Braut Haaland.

"Ik heb deze club de beste jaren van mijn leven gegeven. De club staat er goed voor. Ze hadden twee zware wedstrijden, het team heeft potentieel en ik hoop dat ze terug kunnen komen. Op dit moment ben ik gewoon een fan", aldus de oefenmeester, die zag dat de Londenaren maar liefst 160 miljoen euro uitgaven deze zomer. Daarmee gaf de ploeg het meeste uit van alles clubs in de Premier League. Dat terwijl er meerdere clubs met geld strooiden. Jack Grealish vertrok voor meer dan honderd miljoen van Aston Villa naar Manchester City en Romelu Lukaku keerde voor tientallen miljoen terug naar Chelsea.

Echter zorgde Cristiano Ronaldo voor de meeste verbazing met zijn transfer naar Manchester United. "Bij die transfer heeft emotie een belangrijke rol gespeeld. Het is geen rationele keuze. Met hem erbij is het nog moeilijker om balans te vinden in het team, maar aan de andere kant blijft hij scoren ondanks zijn hoge leeftijd", aldus Wenger, die Ronaldo in het verleden bijna naar Londen haalde. "Hij was bij ons op het trainigsveld, maar koos uiteindelijk toch voor Manchester United. Wij konden vier miljoen betalen, zij twaalf..."

Deze transferzomer kwamen dus extra sterren naar de Premier League. Wenger voorspelt dat er komend jaar weer een superster bijkomt. Erling Braut Haaland om precies te zijn. "Ik verwacht dat hij naar Engeland gaat. In financieel opzicht is de Premier League is te sterk voor andere clubs. Er zit gewoon het meeste geld. Hij is ontzettend getalenteerd. Zijn wil om altijd en overal te scoren en zijn vermogen in één tegen één-duels maken hem uniek. Hij heeft iets in zich wat hem een geweldige spits van nature maakt", besluit de oud-trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen