Lukaku: "Ik zou mezelf nooit vergelijken met Ronaldo"

4 september 2021, 17:44

Het is niet ondenkbaar dat Romelu Lukaku in de toekomst Cristiano Ronaldo aflost als meest trefzekere international ooit. De 28-jarige Belgische aanvaller moet nog flink wat doelpunten maken om de Portugese ster te achterhalen, maar ligt wel voor op schema. Voor Lukaku is het record van Ronaldo geen issue.

Ronaldo maakte midweeks doelpunt 110 en 111 in het shirt van Portugal. Daarmee schudde hij de legendarische Iraanse aanvaller Ali Daei, die goed was voor 109 interlandgoals, definitief van zich. Lukaku ligt 45 doelpunten achter op Ronaldo. Hij was in de Belgische nationale ploeg goed voor 66 goals. De aanvaller van Chelsea heeft echter nog behoorlijk wat jaartjes te gaan als voetballer. Toen Ronaldo zo oud was als Lukaku, had hij 'slechts' 39 doelpunten als international gemaakt.

Maar hoewel Lukaku in de toekomst Ronaldo kan onttronen, houdt hij zich helemaal niet bezig met het doelpuntenrecord. "Ik wil vooral trofeeën winnen", zegt de Belgische aanvaller in gesprek met Sporza. "Ik zou mezelf nooit vergelijken met hem. Ronaldo behoort volgens mij tot de top drie van de beste voetballers ooit. Wat hij heeft gepresteerd, is uitzonderlijk. Verder heeft cijfers vergelijken geen zin."

Lukaku staat voor een fraaie mijlpaal. Zondag tegen Tsjechië speelt hij zijn honderdste interland. "In onze groep hebben verschillende spelers al de kaap van honderd caps gerond, zoals Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Axel Witsel, Eden Hazard en Dries Mertens. Ik prijs me gelukkig dat ik tot dat kransje toetreed. Maar morgen verwacht ik geen cadeaus. Ik wil gewoon winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen