Van Gaal heeft wederom slecht nieuws voor Rensch

4 september 2021, 16:58

Devyne Rensch zal opnieuw nog even moeten wachten op zijn interlanddebuut. De achttienjarige Ajacied is voor het duel tussen Nederland en Montenegro wederom niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Louis van Gaal. Tegen Noorwegen zat de jonge vleugelverdediger ook al op de tribune. 

De NOS meldde enkele uren voor de wedstrijd dat dat ook vanavond weer zo zal zijn. Van Gaal beschikt deze interlandperiode over een selectie van 25 man, maar mag er daarvan maar 23 meenemen naar de wedstrijd. De geschorste Daley Blind is de andere speler die ontbreekt. Tegen Noorwegen nam Rensch op de tribune plaats naast Matthijs de Ligt, die voor die wedstrijd geschorst was.

De schorsing van Blind betekent overigens dat Feyenoorder Tyrell Malacia zich mogelijk wél mag opmaken voor zijn officiële debuut in Oranje. De linksback werd door Van Gaal voor het eerst opgeroepen voor de hoofdmacht, maar zag in de eerste wedstrijd de ervaren Ajacied nog op zijn plek spelen. Nu lonkt dus een basisplaats voor de 22-jarige Rotterdammer, al zou ook Nathan Aké op die positie kunnen spelen.

Tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag kon Van Gaal drie basisplaatsen al verklappen. Stefan de Vrij en Steven Berghuis staan opnieuw aan de aftrap, terwijl Denzel Dumfries de plek van Jurriën Timber over zal nemen. De verwachting is daarnaast dat Matthijs de Ligt bij zijn terugkeer direct mag starten en de pas net van een zware blessure herstelde aanvoerder Virgil van Dijk zodoende gespaard wordt. 

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal voert drie wijzigingen door

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen