Veteranen Falcao en Ribéry aan de slag bij promovendi

4 september 2021, 15:05

Radamel Falcao heeft zijn overstap naar het Spaanse Rayo Vallecano afgerond. De 35-jarige spits keert na acht jaar terug in La Liga, waar hij destijds furore maakte in het shirt van Atlético Madrid. Op Deadline Day werd zijn contract bij Galatasaray al ontbonden om de transfervrije overstap mogelijk te maken.

De transfer hing dan ook al enige tijd in de lucht, maar is inmiddels dus ook door de club bevestigd. Daarmee gaat Falcao aan de slag die vorig seizoen als nummer zes promoveerde naar La Liga. Het wordt de achtste club van de 35-jarige Colombiaans international.

Falcao werd door FC Porto van River Plate naar Europa gehaald, waarna hij drie seizoenen later bij Atlético terecht kwam. In 2013 transfereerde hij naar AS Monaco, waar hij zijn meeste wedstrijden speelde. Zijn verhuurperiodes bij Manchester United en Chelsea waren minder succesvol. De laatste jaren droeg de spits het shirt van Galatasaray. Overigens speelde hij ook nog 91 interlands voor Colombia, waarin hij 35 keer scoorde. 

Ribéry

Ook de 38-jarige Franck Ribéry lijkt op korte termijn bij een nieuwe club aan de slag te gaan. Ook in zijn geval is dat een promovendus: het Italiaanse Salernitana. De voormalig aanvaller van onder meer Galatasaray, Olympique Marseille, Bayern München en het meest recent Fiorentina zal daar een eenjarig contract tekenen, waarmee hij zo'n 1,5 miljoen euro zal verdienen. Dat schreef transferspecialist Fabrizio Romano zaterdagmiddag. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen