Ceferin maakt zich 'ernstige zorgen' over WK-plannen FIFA

4 september 2021, 14:14   Bijgewerkt: 4 september 2021, 14:45

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin maakt zich 'ernstige zorgen' na het uitlekken van de plannen van de FIFA. De internationale voetbalbond denkt eraan om het WK eens in de twee jaar te organiseren. Niet alleen kan Ceferin zich niet in de plannen vinden, ook is hij verbaasd over de manier waarop de FIFA de plannen naar buiten bracht.

Wenger bracht de plannen vrijdagavond naar buiten in een uitgebreid interview met L'Équipe. Daarin vertelde hij dat de internationale voetbalkalender tot 2024 vaststaat, maar dat er daarna ruimte is voor veranderingen. Het idee dient volgens hem om de kwaliteit van het voetbal te verhogen, met meer WK's en minder kwalificatiewedstrijden. Bovendien zouden er minder interlandperiodes tussen het seizoen door zijn, waardoor clubs hun spelers minder vaak hoeven af te staan. 

Het persbureau AP weet dat Ceferin niet blij is met deze plannen. Zo stuitte onder meer Wengers suggestie dat het plan mogelijk ten koste zou gaan van de Nations League Ceferin tegen de borst. De manier waarop de FIFA met het plan naar buiten treedt, zorgde ook niet voor veel begrip bij de UEFA-baas. "Gezien de grote impact die deze hervorming kan hebben op het gehele voetbal, is het verbazingwekkend dat de FIFA een PR-campagne lijkt te lanceren om haar voorstel door te drukken, terwijl dergelijke voorstellen niet zijn voorgelegd aan de nationale bonden, competities, clubs, spelers en trainers."

Tegenover Ceferin sprak ook Ronan Evain, directeur van het supportersorgaan Football Supporters Europe, zijn zorgen uit. "Het nieuwe schema zou een negatieve invloed hebben op de balans tussen de binnenlandse, continentale en internationale competities. Het zal waarschijnlijk ten koste gaan van toernooien als de Asian Cup, de Afrika Cup, de Copa América, het EK, de Gold Cup en de Nations League, die voor supporters net zo belangrijk zijn als het WK zelf."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen