De Jong looft PSV-talenten en wil langer door met Obispo

4 september 2021, 13:12   Bijgewerkt: 4 september 2021, 13:32

PSV hoopt het aflopende contract van Armando Obispo op korte termijn te verlengen. Dat vertelde technisch directeur John de Jong in een terugblik op de afgelopen transferwindow. Obispo was een van de drie talenten over wiens ontwikkeling hij aangaf 'blij en trots' te zijn. Datzelfde zei hij over Cody Gakpo en Yorbe Vertessen.

Zijn doorbraak bij PSV moest Obispo vorig seizoen nog uitstellen wegens een zware blessure, maar lijkt er dit seizoen wel in te zitten. De centrumverdediger kreeg in de eerste officiële wedstrijden al de nodige minuten van trainer Roger Schmidt. "Armando is ontzettend goed begonnen aan dit seizoen", begon De Jong op het clubkanaal van PSV. "Hij tikt tegen de basis aan, ontwikkelt zich sterk en past goed in het team. Het is een speler waarmee ik heel graag zou willen verlengen in de komende weken."

Al iets verder in zijn ontwikkeling is jeugdexponent Cody Gakpo. "Het maakt me trots om te zien dat jongens uit onze eigen academy doorgroeien en ook echt een meerwaarde zijn voor PSV. Cody is reserve-aanvoerder en maakt stappen richting Oranje. Je ziet dat hij zich ontwikkelt, als speler en als mens. Hij is stappen aan het maken om belangrijk te worden voor PSV."

Tot slot de Belg Yorbe Vertessen, die vorig seizoen zijn eerste minuten maakte in de hoofdmacht. "Hij ontwikkelt zich vanuit een moeilijke situatie", doelde De Jong op de zware blessure die de aanvaller toen achter de rug had. "Hij maakt stapjes in zijn fitheid en in speelminuten. Hij is snel en gevaarlijk. Die koppeling met de academy is wat we willen bij PSV."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen