Petrovic verklapt wat Oranje kan verwachten van Montenegro

4 september 2021, 08:46   Bijgewerkt: 4 september 2021, 08:59

Montenegro is vanavond de tegenstander in opnieuw een cruciale wedstrijd voor Oranje. Het staat niet bekend als een groot voetballand, maar staat op dit moment wel in punten gelijk met Nederland en Noorwegen. Toch verwacht Zeljko Petrovic, die in het land geboren werd, dat Montenegro voor Oranje te verslaan moet zijn.

De tegenstander van vanavond speelde nog nooit op een eindtoernooi en daar zal volgens Petrovic ook niet snel verandering in komen. "Dat verwacht ik niet. Montenegro is een klein land met maar 600.000 inwoners, dus het potentieel is niet groot. In de tijd van Joegoslavië kwamen er veel goede voetballers uit Montenegro. Predrag Mijatovic en Dejan Savicevic, een van de beste spelers ter wereld begin jaren negentig, waren Montenegrijnen. Die grote spelers heeft Montenegro nu niet meer."

In zijn gesprek met De Telegraaf vertelde Petrovic over de twee grote namen in het team van Montenegro. Een van hen, Stevan Jovetic van Hertha BSC, is er vanavond niet bij. "Hij had het in zich om een Europese topspeler te worden, maar heeft veel problemen gehad met blessures." Ook vanavond houdt dat hem aan de kant. Atlético Madrid-verdediger Stefan Savic is de andere grote naam. "Verder spelen de Montenegrijnse internationals vooral bij kleinere clubs."

Toch staat Montenegro er met zeven punten uit vier wedstrijden - net zo veel als Oranje en Noorwegen en één minder dan Turkije - nog altijd goed voor. Tegen Turkije pakte het eerder deze week nog een knap punt in de laatste seconde van de wedstrijd. Petrovic vergelijkt het niveau van Montenegro met dat van Nederlands EK-tegenstander Noord-Macedonië. "Ik verwacht dat Montenegro een defensief blok gaat optrekken en op de counter gevaarlijk probeert te worden. Gemakkelijk gaat het zeker niet worden voor Nederland, maar normaal gesproken mag het geen probleem zijn om te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen