Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal voert wijzigingen door

4 september 2021, 16:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na een ietwat teleurstellend gelijkspel tegen Noorwegen staat voor het Nederlands elftal vanavond de volgende cruciale wedstrijd op het programma. Voor het duel tegen Montenegero ziet de basiself er iets anders uit dan afgelopen woensdag. Bondscoach Louis van Gaal voert volgens het Algemeen Dagblad namelijk drie wijzigingen door.

Alle drie die wissels vinden plaats in de defensie van Oranje, waar alleen Stefan de Vrij - zoals aangekondigd - zal blijven staan. Wat Van Gaal eveneens al bevestigde is dat Denzel Dumfries de rechtsbackpositie over zal nemen van Jurriën Timber. Verder zal de geschorste Daley Blind naar verluidt vervangen gaan worden door Feyenoorder Tyrell Malacia, die daarmee zijn debuut zou maken. De terugkeer van Matthijs de Ligt gaat ten koste van Virgil van Dijk. De aanvoerder wordt kort na zijn zware knieblessure gespaard.

Van Gaal deed nog één andere onthulling tijdens zijn persconferentie. De woensdag al vroeg gewisselde Steven Berghuis krijgt een herkansing in de basis. De bondscoach gaf na het gelijkspel tegen Noorwegen aan dat de wisselwerking tussen hem en Timber niet goed verliep, maar koos dus voor Dumfries als oplossing. Naast Berghuis staat Memphis Depay gewoon weer in de spits en Cody Gakpo opnieuw op de linksbuitenpositie.

Ook de overgebleven vier namen blijven dus hetzelfde als afgelopen woensdag. Justin Bijlow staat opnieuw onder de lat en het middenveld met Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen (maker van de 1-1 tegen Noorwegen) blijft eveneens intact. In Eindhoven trappen Nederland en Montenegro vanavond om 20:45 uur af. 

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, De Ligt, Malacia; Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen; Berghuis, Memphis, Gakpo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen