Nieuwe topscorer in KKD: vier goals in één duel

3 september 2021, 20:46

Excelsior is speelronde vijf van de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een flinke zege op FC Den Bosch. Op bezoek bij de Brabanders werd met liefst 0-5 gewonnen. Een opmerkelijke hoofdrol was daarbij weggelegd voor Thijs Dallinga. De 21-jarige spits scoorde liefst vier keer.

Het was 2017 toen Thijs Dallinga namens FC Emmen zijn eerste stappen in het betaald voetbal zette. Van daar verdiende hij een transfer naar FC Groningen, waar hij vorig seizoen ook zijn eerste Eredivisieminuten maakte. Toch kon de talentvolle aanvaller daar afgelopen zomer vertrekken. Excelsior bood uiteindelijk uitkomst en bleek vooralsnog een goede match.

Zijn eerste doelpunten voor de Kralingers had de aanvaller er al in liggen. In de eerste vier duels was hij twee keer trefzeker. Tegen FC Den Bosch deed hij daar echter nog een schepje bovenop. Al na een halfuur spelen had Dallinga een zuivere hattrick te pakken. Daar voegde hij na rust nog een vierde treffer aan toe, waardoor hij met zes doelpunten nu topscorer van de Keuken Kampioen Divisie is. In de 88e minuut kreeg de Groninger een welverdiende publiekswissel. Reuven Niemeijer had op dat moment de eindstand al op 0-5 bepaald.

Zo vestigde Excelsior zich weer voor even op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie, al moet de concurrentie later dit weekend of zelfs pas volgende week nog in actie komen. FC Den Bosch begon het seizoen goed met twee overwinningen, maar moet nu even pas op de plaats maken. De pijnlijke nederlaag tegen Excelsior was alweer de derde op rij.