Koolwijk vreest voor einde carrière na gesprek met Verbeek

3 september 2021, 11:41   Bijgewerkt: 3 september 2021, 11:47

Ryan Koolwijk houdt er rekening mee dat zijn carrière als profvoetballer erop zit. De 36-jarige middenvelder zit zonder club nadat hij vlak voor het sluiten van de transfermarkt onverwacht bij Almere City FC vertrok. Het liefst blijft Koolwijk actief in het betaald voetbal, maar het vinden van een nieuwe club belooft een lastige klus te worden.

Het vertrek van Koolwijk bij Almere City kwam als donderslag bij heldere hemel. De routinier had in de eerste vier wedstrijden van het seizoen nog gewoon een basisplaats. Na de gewonnen uitwedstrijd tegen Roda JC (3-4) ging Koolwijk om tafel met trainer Gertjan Verbeek. Een gesprek dat bepalend bleek voor zijn toekomst. "Daarin liet de trainer weten dat hij niet tevreden was over de dynamiek op het middenveld, dat hij op zoek ging naar een andere invulling en dat ik op minder speelminuten kon rekenen", vertelt Koolwijk in het Algemeen Dagblad.

Enerzijds kwam de boodschap van Verbeek als een verrassing voor Koolwijk, anderzijds waren er al tekenen dat de trainer het niet echt in hem zag zitten. "Dat begon al met de boodschap dat ik met Suriname zou deelnemen aan de Gold Cup, deze zomer. De trainer had blij voor mij kunnen zijn, omdat het voor mij een eer is om mijn land te mogen vertegenwoordigen. Hij liet weten dat de voorbereiding, die ik zou missen, bepalend zou zijn voor zijn basisopstelling. Daaruit sprak achteraf al weinig vertrouwen uit."

Toch kreeg Koolwijk bij de competitiestart een basisplaats van Verbeek. De negentig minuten maakte hij echter slechts één keer vol. "Ik werd in drie van de vier wedstrijden gewisseld. Daaraan had ik ook al kunnen merken dat de trainer het niet in mij zag zitten. Dat heeft me teleurgesteld, zeker gezien het feit dat ik als aanvoerder vorig seizoen een uitstekend jaar heb gedraaid."

Na de ontwikkelingen van de afgelopen dagen is Koolwijk plots op zoek naar een nieuwe club. "Nu zitten de meeste clubs echter al vol en wordt het afwachten of er sowieso nog interesse komt", zegt hij. "Ik kan het niveau nog zeker aan, dat heb ik de afgelopen weken wel gemerkt. Maar komt er niets, dan ga ik op zoek naar een club bij de amateurs, want ik wil voorlopig nog blijven voetballen. Het worden spannende weken voor mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen